Ülle

Kuidas siis minu NLP õpingud on läinud?

  • Teadvustades taaskord, kui oluline on raport mistahes suhtes või asjaajamises, veidi teisem käsitlus võrreldes suhtlemistreeninguga.
  • NLP 6 tugisambal ja taustaoletustel on selgelt abistav roll keerukamates olukordades. Arvan, et kuuele tugisambale tekkis tegelik sisu alles nüüd, kursuse lõpus, esimestes moodulites jäid nad ikkagi deklaratiivseks. Enam olen pöördunud selliste juurde, nagu „iga käitumise taga on positiivne kavatsus… „ või „inimene teeb talle hetkel parima kättesaadava valiku..“, „see, kes valib raamistiku….“
  • Uptime ja downtime ning oma seisundi juhtimine ja sisemise kooskõla saavutamine – see on kahtlemata oluline teema ning teadlikkust märkamaks ja õppimist jätkub siin pikaks ajaks. Kuna mul on kalduvus suht kiiresti downtime`ks ning (negatiivseks) sisekõneks, siis on siin oluline tükk, millega edasi tegeleda.
  • Lihtsa küsimuse – mis mu tegelik eesmärk on?- esitamise olulisus, vrs seljaajuga tegutsemine.
  • Motivatsioonistrateegiad ja emotsioonide käsitlus ning oma emotsioonide juhtimine. NLPst jääb kõlama, et emotsioonid alluvad mõtetele ja on nende kaudu juhitavad, sh häirivad negatiivsed emotsioonid. Võimalik, et see ongi nii lihtne: luba endal tunda, ära suru maha aga ära ka toida neid vaid lase vaibuda. Ole siin ja praegu, ära mõtle tagasi ega muretse ette, nii väldid mõtete kaudu aktiveeruvaid   emotsioone. Arvan, et olen selles osas läinud paremaks. Kuna tähendusrikkus ja emotsionaalne laetus on mistahes asjade kordaminekul oluline komponent… seega on nii küsimärke kui arenemisruumi J. Ilmselt selles osas liikusin tõele lähemale vähem, kui oleksin tahtnud.
  • Piiravad uskumused ja nende teadvustamine- huvitav teema minu jaoks
  • Teadlik mudeldamine ja mudeldamise strateegiad – kindlasti väga oluline!

Ülle Velt (koolitaja ja personalijuht)

Tagasiside

Uudised